Vil du følge med? 👇
3 ideer til påskebordet


3 lækre idéer til påskebordet
Påsken er en skøn tid, hvor vi samles om god mad og hygge. Hvis du leder efter nemme, men retter til påskebordet, så er disse tre opskrifter et sikkert hit: cremet lakserilette, klassisk hønsesalat og smagfuld karrysalat – alt sammen serveret på sprødt WASA knækbrød. Uanset om du skal lave en påskefrokost for familien eller blot nyde en ekstra lækker frokost i helligdagene, så er disse opskrifter både nemme og lækre! Brug også de forskellige salater til julefrokostbordet!
Lad os tage et kig på ingredienserne, og hvordan du kan tilberede hver enkelt af de tre lækre pålæg til dit påskebord.
Tip! Se alle mine påskeopskrifter her!
Lakserilette – en cremet delikatesse


Lakserilette er en enkel, men utrolig lækker ret, der passer perfekt til påsken. Den kombinerer den røgede smag fra varmrøget laks med friskheden fra citron. Find min opskrift på lakserillette HER.
Valg af ingredienser i lakserilette
- Varmrøget laks – Giver retten sin karakteristiske røgede smag og faste konsistens.
- Creme fraiche (18%) – Tilføjer cremethed og en let syrlighed.
- Rødløg – Giver et lille skarpt modspil til laksens røgede smag.
- Citron – Giver et dejligt syrligt pift til retten
- Dild – En klassiker sammen med laks, den må vi ej glemme!
Lakseriletten smager fantastisk oven på en sprød skive knækbrød eller rugbrød eventuelt toppet med ekstra dild og en skive radise.
Hønsesalat – en klassiker på påskebordet


Hønsesalat er en tidløs favorit, som de fleste elsker. Den cremede dressing, sprøde bacon og saftige kylling går man ikke helt galt i byen med! Find opskriften på hønsesalat HER.
Valg af ingredienser i hønsesalat
- Bacon – Giver en sprød og saltet kontrast til den cremede salat.
- Kylling – Brug gerne kyllingebryst kogt i hønsebouillon for ekstra smag.
- Asparges (på dåse) – Tilføjer en mild sødme og let bid.
- Champignon – Giver en dyb umami-smag.
- Forårsløg – Giver en let smag af løg.
- Creme fraiche og mayonnaise – Skaber den cremede konsistens.
- Dijon sennep og citron – Tilføjer en skarphed.
Når du anretter hønsesalaten kan du pynte med ekstra baconstykker og lidt friskhakket forårsløg.
Karrysalat – en farverig og smagfuld favorit


Karrysalat bringer både farve og smag til påskebordet. Den gyldne salat med æg, karry og sprøde æbler passer perfekt til det sprøde knækbrød og er en skøn kombination af sødt, salt og krydret. Find opskriften på karrysalat HER.
Valg af ingredienser i karrysalat
- Hårdkogte æg – Giver fylde i salaten.
- Drueagurker – Tilføjer syrlighed og lidt crunch.
- Æble – Giver også lidt syrlighed og knas.
- Creme fraiche og mayonnaise – Skaber den cremede konsistens.
- Grov sennep – Giver lidt skarphed.
- Karry og gurkemeje – Sikrer den karakteristiske smag og flotte farve.
- Purløg – giver fin farve.
Gør påskebordet ekstra lækkert
De tre “pålæg” kan forberedes i god tid og blot anrettes på knækbrødet lige inden servering. Du kan også sætte hele skålen på bordet så man selv kan anrette på rugbrød eller knækbrød.