Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Tikka Masala
Antal
4
personer
Forb. tid:
30
minutter
min
Tilb. tid:
15
minutter
min
hviletid kylling
15
minutter
min
Samlet tid:
1
time
t
Ingredienser
Marinade til kylling
3
dl
græsk yoghurt
3
fed
hvidløg
1
spsk.
friskrevet ingefær
3
tsk.
garam masala
½
tsk.
stødt gurkemeje
1
tsk.
chiliflager
(kan undlades)
450
g
kylling
salt
friskkværnet peber
Tikka Masala-sauce
15
g
smør
2
løg
2
fed
hvidløg
1
spsk.
friskrevet ingefær
1
tsk.
gurkemeje
100
g
tomatpuré
40
g
mandler
2-3
dl
grøntsagbouillon
½
dl
fløde
salt
friskkværnet peber
Til servering
3
dl
ris
1
håndfuld
frisk koriander
1
naanbrød
creme fraiche
mandler
Kokkens noter
Prøv at toppe retten med hjemmelavet
myntedressing.
Prøv også min vegetariske verison af
tikka masala med kikærter.
Du kan også prøve at skifte kylling ud med tofu for en vegetarisk version.
Du kan skifte fløde ud med kokosmælk hvis du vil.
Tilberedning
Marinade til kylling
Pres hvidløget og riv ingefæren fin. Skær kylling i mundrette strimler.
3 fed hvidløg,
1 spsk. friskrevet ingefær,
450 g kylling
Kom græsk yoghurt, hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chiliflager, salt peber og kylling i en skål.
3 dl græsk yoghurt,
3 tsk. garam masala,
1 tsk. chiliflager,
salt,
friskkværnet peber,
1/2 tsk. stødt gurkemeje
Rør det hele godt sammen og stil derefter skålen i køleskabet tildækket i minimum 1 time og gerne længere.
Tænd ovnen på 200° og kom kyllingen og marinaden i et ildfast fad. Bag i ovnen i ca. 20 minutter. Forbered ris og sauce imens.
Tikka Masala-sauce
Hak løg og hvidløg fint og riv ingefæren. Hak mandlerne groft.
2 løg,
2 fed hvidløg,
1 spsk. friskrevet ingefær,
40 g mandler
Varm en dyb pande op med smør og sauter løgene til de er klare og bløde.
15 g smør
Tilføj hvidløg, ingefær, gurkemeje, mandler, tomatpuré og boullionvand. Lad saucen simre i små 10 minutter.
1 tsk. gurkemeje,
100 g tomatpuré,
2-3 dl grøntsagbouillon
Tag kyllingen ud af ovnen og hæld kylling og marinade ned i panden.
Rør rundt og tilføj fløde og evt. mere bouillonvand hvis du ønsker en tyndere konsistens.
½ dl fløde
Smag til med salt og peber.
salt,
friskkværnet peber
Server med ris, hakkede mandler, koriander og creme fraiche.
3 dl ris,
1 håndfuld frisk koriander,
1 naanbrød,
creme fraiche