Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Rosenkålssalat med æbler
Antal
4
personer
Forb. tid:
10
minutter
min
Samlet tid:
10
minutter
min
Ingredienser
400
g
rosenkål
1-2
tsk.
smør
2
æbler
80
g
fetaost
60
g
saltmandler
(se i opskriftsnoter)
Vinaigrette dressing
3
spsk.
olivenolie
2
spsk.
hvidvinseddike
(eller æblecidereddike)
2
tsk.
honning
1
tsk.
sennep
½
citron
(saften herfra)
salt
friskkværnet peber
Kokkens noter
Du kan sagtens købe dig til saltmandler, men det er altså også utrolig nemt at lave selv! Prøv min opskrift på hjemmelavede saltmandler lige
her.
Du kan skifte æble ud med pærer.
Tilberedning
Skær enden af rosenkålen, tag de yderste blade af, og skær dem derefter i halve.
400 g rosenkål
Varm en pande op med smør. Steg rosenkålen ved høj varme i 1-2 minutter under omrøring.
1-2 tsk. smør
Fordel rosenkålen i et fad eller i en skål.
Skær æblerne i skiver eller tern, og kom også dem i skålen.
2 æbler
Top med grofthakkede saltmandler og smuldret feta.
60 g saltmandler,
80 g fetaost
Lav dressingen ved at piske olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep og citronsaft godt sammen i en lille skål.
3 spsk. olivenolie,
2 spsk. hvidvinseddike,
2 tsk. honning,
1 tsk. sennep,
½ citron
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citronsaft hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
salt,
friskkværnet peber
Overhæld salaten med din dressing.