Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Pasta med tomatsovs
Antal
4
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
5
minutter
min
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredienser
Cremet tomatsovs
1
lille
løg
2
fed
hvidløg
20
g
smør
½
rød chili
(efter smag)
1
dåser
hakkede tomater
2½
dl
piskefløde
(eller madlavningsfløde)
3
spsk.
tomatpuré
(ca. svarende til én dåse på 140 g)
1
tsk.
tørret oregano
1
tsk.
tørret basilikum
½
tsk.
sukker
3
spsk.
æblecidereddike
(eller hvidvinseddike)
salt og friskkværnet peber
Derudover
400
g
pasta
(eller spaghetti)
friskrevet parmesan
friskkværnet salt og peber
Kokkens noter
Brug din hjemmelavede tomatsovs til
italienske kødboller i tomatsovs
eller
spaghetti bolognese.
Du kan skifte de tørrede krydderurter ud med friske krydderurter.
Du kan skifte de hakkede tomater ud med friske tomater.
Tilberedning
Kog pastaen al dente. Gem lidt pastavand.
Hak løg og hvidløg helt fint. Varm en lille gryde op med smør og sauter løg og hvidløg til de er klare og bløde.
Tilføj hakkede tomater, tomatpure, finthakket chili, oregano, basilikum, sukker, æblecidereddike, salt og peber.
Lad sovsen småsimre i 5-10 minutter. Hvis du ønsker saucen helt cremet, kan du blende den med en stavblender.
Tilføj fløden og lad den koge op kort.
Smag til med salt og peber.
Hæld pasta i gryden med tomatsovs. Brug evt. lidt pastavand til at få den rette konsistens. Rør det godt sammen.
Servet med friskkværnet peber og evt. frisk basilikum.