Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Kikærtesalat
Antal
4
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredienser
4
gulerødder
(drænet vægt 240 g)
1
dåse
kikærter
½
tsk.
cayennepeber
1
tsk.
stødt spidskommen
1
tsk.
sød paprika
½
tsk.
stødt koriander
2
fed
hvidløg
½
rødløg
1
citron
(saften herfra)
100
g
blandet salat
50
g
saltmandler
50
g
feta
olivenolie
salt
friskkværnet peber
Kokkens noter
Du kan nemt selv lavede saltmandler, se min opskrift på hjemmelavede saltmandler lige
her.
Tilberedning
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Hvad hvidløget fint og skær rødløg i tynde ringe.
4 gulerødder,
2 fed hvidløg,
½ rødløg
Kom cayennepeber, spidskommen, koriander og paprika på en tør pande og rist dem kort til det dufter dejligt i hele hytten.
½ tsk. cayennepeber,
1 tsk. stødt spidskommen,
½ tsk. stødt koriander,
1 tsk. sød paprika
Tilføj olivenolie til panden og rist gulerødderne sammen med finthakket hvidløg i 5-10 minutter ved middel varme.
olivenolie
Tilføj kikærter til panden og lad dem blive varmen godt igennem. Smag til med salt og peber.
1 dåse kikærter,
salt,
friskkværnet peber
Fordel blandet salat på et fad og placer de ristede gulerødder, rødløg og kikærter ovenpå.
100 g blandet salat
Hak saltmandlerne groft og smulder fetaen. Drys begge dele det over salaten.
50 g saltmandler,
50 g feta
Afslut med at klemme saften fra en halv til en hel citron over salaten.
1 citron