Tilbage
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
Hjemmelavet tomatsovs
Forb. tid:
5
minutter
min
Tilb. tid:
5
minutter
min
Samlet tid:
10
minutter
min
Ingredienser
1
løg
(lille)
2
fed
hvidløg
20
g
smør
½
rød chili
(efter smag)
2
dåser
hakkede tomater
3
spsk.
tomatpuré
(ca. svarende til én dåse på 140 g)
1
tsk.
tørret oregano
1
tsk.
tørret basilikum
½
tsk.
sukker
3
spsk.
æblecidereddike
(eller hvidvinseddike)
Salt
Friskkværnet peber
Kokkens noter
Brug din hjemmelavede tomatsovs til
italienske kødboller i tomatsovs
,
spaghetti bolognese
eller
pasta pomodoro.
Du kan skifte de tørrede krydderurter ud med friske krydderurter.
Du kan skifte de hakkede tomater ud med friske tomater.
Tilberedning
Hak løg og hvidløg helt fint. Varm en lille gryde op med smør og sauter løg og hvidløg til de er klare og bløde.
1 løg,
2 fed hvidløg,
20 g smør
Tilføj hakkede tomater, tomatpure, finthakket chili, oregano, basilikum, sukker, æblecidereddike, salt og peber.
½ rød chili,
2 dåser hakkede tomater,
3 spsk. tomatpuré,
1 tsk. tørret oregano,
1 tsk. tørret basilikum,
½ tsk. sukker,
3 spsk. æblecidereddike,
Salt,
Friskkværnet peber
Lad saucen småsimre i 5-10 minutter. Hvis du ønsker saucen helt cremet, kan du blende den med en stavblender.
Smag til med salt og peber og nyd som pastasauce eller pizzasauce.