Tilføj flere grøntsager som fx peberfrugt, porrer og kartoffel.
For mere fylde, tilføj da suppehorn eller andre former for pasta.
Jeg laver min hjemmelavede tomatsuppe på en base af friske tomater, som er med til at give den karakteristiske røde farve og en fyldig smag. Vil du gøre det rigtig nemt, så kan du også lave suppen udelukkende på hakkede tomater ved at bruge 4 dåser i stedet for 2.
Tilberedning
Hak løg fint og pres hvidløget. Sautér begge dele i en stor gryde, til løgene er bløde.
Tilsæt krydderier og lad dem stege med et par minutter til det dufter dejligt.
Skær gulerod og tomat i tern og tilføj det til gryden. Lad det stege med i 3-4 minutter inden du tilsætter tomatpuré, hakkede tomater og boullionvand.
Lad suppen simre ved middel/lav varme under låg i ca. 15 minutter, eller til gulerødderne er møre.
Tilføj fløde til suppen.
Blend til en cremet konsistens med en stavblender eller brug en blender og smag til med salt, peber og evt. flere krydderier.
Brødcroutoner
Skær brødet ud i tern og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Drys med flagesalt og lad dem blive sprøde.
Anretning
Anret suppen i skåle med brødcroutoner, frisk timian og evt. lidt creme friache.