Dejen kan holde sig i ca. 1 uge i køleskabet eller 1 måned i fryseren.
De færdigbagte pebernødder kan holde sig i ca. 1 måned i en tætlukket beholder eller kagedåse.
Prøv at tilføje lidt revet appelsinskal, nellike eller allehånde for mere smag.
Sørg for ikke at røre dejen for meget - den skal kun lige samles. Ellers vil dejen nemmere flyde ud.
Du behøver ikke lade dejen hvile, som du gør med andre julesmåkager.
Tilberedning
Pisk smør, sukker og sirup godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det med kort.
250 g smør, 250 g sukker, 1 spsk. sirup, 1 æg
Bland mel, kardemomme, kanel, stødt ingefær og hvid peber i en skål og før det gennem en sigte. Sigt det ned i smørblandingen.
1 tsk. kardemomme, 1 tsk. kanel, ½ tsk. stødt ingefær, 450 g hvedemel, ½ tsk. hvid peber
Ælt dejen til den netop er fast og til at arbejde med.
Rul dejen til tynde pølser og skær i skiver af ca. 1 x 1 cm. Tril til små kugler (dette behøves ikke, det er mest for udseendet).
Bag i ovnen i ca. 7-9 minutter ved 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem, da alle ovne er forskellige! Lad dem køle helt af på en rist, inden du kommer dem i en tætlukket beholder eller kagedåse.
Dette er en stor portion, så du kan sagtens gemme en klump dej i køleskabet (pak den ind i film), og bage dem senere på ugen. Dejen kan holde sig i ca. 7 dage i køleskabet! Derudover er dejen også ideel til at lave figurer med, og så pynte med glasur!