Sevrer denne varme kartoffelsalat til hjemmelavede frikadeller, medister, kikærtedeller eller andet.
Du kan selv tilpasse smagen efter hvor sød/stærk/syrlig du ønsker den. Jeg er vild med sennep, så så tilføjer også lidt ekstra.
Tilberedning
Kog kartoflerne og lad dem derefter køle helt af i køleskabet. Skær dem i mundrette skiver.
Pil løgene og skær dem i tynde ringe.
Varm en pande eller gryde op med smør og sautér løgene ved lav-middel varme i ca. 10 minutter, så de bliver helt bløde og klare. De skal ikke blive brune.
Tilsæt vand, eddike, sennep og sukker og lad det koge op kort. Lad det derefter stå og småboble i et par minutter inden du tilsætter kartoflerne.
Lad kartoflerne blive varmet godt igennem i ca. 10-15 minutter, så de kan suge væsken til sig. Husk at vende kartoflerne undervejs, så de ikke brænder på.
Smag evt. til med mere sukker, sennep, salt og peber alt efter hvordan du bedst kan lide smagen!
Anret kartoflerne i en skål eller på et fad og drys med friskklippet purløg.