Du kan godt undlade at bruge sesamfrø. Jeg synes bare det giver noget lækkert til dejen og gør den ekstra sprød!
Du kan opbevare en klump tærtedej i køleskabet i 2-3 dage. Pak dejen ind i film. Tag dejen ud ca. 20 minutter før du vil rulle den.
Dejen kan sagtens fryses ned.
Du kan godt udskifte grahamsmel med fx. fuldkornsmel eller speltmel. Du kan også lave den udelukkende med sesamfrø.
Tilberedning
Tærtedej
Tænd ovnen på 175° varmluft.
Bland hvedemel, grahamsmel, sesamfrø og salt sammen i en skål.
Smuldr smør i skålen og saml dejen med vand. Brug hænderne til at ælte dejen sammen til en rund kugle. Lad værd med at ælte dejen for meget!!
Lad dejen stå i køleskabet i ca. 15 minutter.
Smør din tærteform med lidt olie eller smør.
Rul dejen ud til en cirkel mellem 2 stykker bagepapir. Tag det øverste stykke bagepapir af og læk din tærteform med "hovedet" nedad på dejen. Skær dejen til en en kniv. Skær ca. 2 cm. rundt om dejen, så der er nok dej til kanterne. Hold hænderne på midten og vend forsigtigt tærteformen rundt. Tag bagepapiret af, og tryk dejen op mod kanterne.
OBS! Har du dej til overs, kan du sagtens fryse det ned til næste gang.
Prik huller i dejen med en gaffel, så du undgår at dejen hæver ved bagning. Forbag nu dejen i ovnen i ca. 10 minutter.