Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 2-5 minutter og hæld så vandet fra. Overhæld med nyt kogende vand og lad dem stå et par minutter mere.
100 g mandler
Smut mandler mellem fingrene, så skallen ryger af. Ryger skallen ikke af nemt, så lad dem stå lidt mere i det varme vand. Hak mandlerne groft.
Skær smør ud i små tern og kom det i en skål sammen med hvedemel, sukker, æggehvide og grofthakkede mandler.
600 g hvedemel, 500 g sukker, 500 g smør, 2 æggehvider
Ælt sammen til en ensartet dej. Hvis du bruger en røremaskine, så brug K-spaden.
Del dejen i 4 og rul dem til pølser med en diameter på ca. 4 cm.
Rul dejen i perlesukker og rul dem derefter ind i bagepapir.
perlesukker
Placer pølserne på et skærebræt (så de holder formen) og stil dem i fryseren i ca. 30 minutter. Alternativt stil dem i køleskabet i minimum en time.
Tag pølserne ud af fryseren og skær dem skiver på ca. ½ cm. Placer dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand imellem, så de ikke flyder sammen.
Bag småkagerne i ovnen ved 200° almindelig ovn i ca. 9-11 minutter, til de er gyldne i kanten. Du kan også bruge varmluft, hvis du vil have flere plader inde ad gangen, så skal du bare sætte temperaturen til 180°. Husk at holde øje, alle ovne er forskellige!
Lad småkagerne køle af på en rist og opbevar dem i en tætlukket beholder.