Opbevar resten af din balsamico glace i et skoldet glas, og opbevar i køleskabet.
Salaten er bedst, hvis du nyder den på dagen, men den kan godt holde sig i et par dage i køleskabet.
Brug gerne solmodne tomater med masser af god smag! Lad ikke tomaterne stå i køleskabet, men opbevar dem på køkkenbordet, indtil du skal bruge dem.
Tilberedning
Salat
Halver tomaterne og kom dem i en skål eller et fad.
250 g små tomater
Halver agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. På denne måde undgår du, at agurken væsker for meget i salaten. Skær agurken i skiver og kom dem i skålen til tomaterne.
½ agurk
Skær rødløg i tynde både og kom også dem i skålen. Bland det godt sammen.
½ rødløg
Top salaten med feta (salatost) og oliven.
100 g fetaost, 70 g grønne oliven, 100 g frisk salat
Top med saltmandler
30 g saltede mandler
Balsamico glace
Hæld balsamico eddike i en lille gryde og lad det langsomt koge op. Rør undervejs, så det ikke brænder på.
250 ml balsamico eddike
Lad den småsimre i ca. 10 minutter, eller til den bliver tyk og cremet og nærmest har en karamelliseret konsistens.
Lad den køle af, og hæld den derefter over salaten. Gem resten af glacen i et skoldet glas, og opbevar i køleskabet.