Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Rødkålssalat med æble og appelsin
Antal
4
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Samlet tid:
15
minutter
min
Ingredienser
½
rødkål
1
lille
rødløg
2
æbler
2
appelsiner
100
g
granatæblekerner
2
håndfulde
bredbladet persille
70
g
valnødder
2-3
spsk.
akaciehonning
lidt
flagesalt
Appelsin vinaigrette
2
spsk.
olivenolie
½
appelsin
(saften herfra)
1
tsk.
honning
1
tsk.
dijon sennep
1
spsk.
hvidvinseddike
(eller æblecidereddike)
salt
friskkværnet peber
Kokkens noter
Prøv at tilføje friske bær som blåbær, hindbær eller brombær til salaten.
Prøv at bruge pære i stedet for æble.
Top salaten med saltmandler eller hasselnødder i stedet for valnødder.
Top salaten med feta.
Tilberedning
Varm en pande op med honning og lidt flagesalt og rist valnødderne herpå. Tag dem af varmen og lad dem køle af inden du hakker dem groft.
70 g valnødder,
2-3 spsk. akaciehonning,
lidt flagesalt
Snit rødkål fint og hak rødløget i små tern.
½ rødkål,
1 lille rødløg
Skær æblerne i tynde skiver og pil appelsinen og skær også den i skiver tern.
2 æbler,
2 appelsiner
Pil granatæblekernerne og hak persillen groft.
100 g granatæblekerner,
2 håndfulde bredbladet persille
Fordel rødkål, rødløg, æble, appelsin, granatæble, persille og valnødder i en stor skål eller på et fad.
Bland olivenolie, appelsinsaft, honning, dijon sennep, hvidvinseddike og smag til med salt og peber. Hæld appelsin vinaigretten over salaten.
2 spsk. olivenolie,
½ appelsin,
1 tsk. honning,
1 tsk. dijon sennep,
1 spsk. hvidvinseddike,
friskkværnet peber,
salt