Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Rødkålssalat med æble og appelsin
Antal
4
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Samlet tid:
15
minutter
min
Ingredienser
½
rødkål
1
lille
rødløg
2
æbler
2
appelsiner
100
g
granatæblekerner
2
håndfulde
bredbladet persille
70
g
valnødder
2-3
spsk.
akaciehonning
lidt flagesalt
Appelsin vinaigrette
2
spsk.
olivenolie
½
appelsin
(saften herfra)
1
tsk.
honning
1
tsk.
dijon sennep
1
spsk.
hvidvinseddike
(eller æblecidereddike)
salt og peber
Kokkens noter
Prøv at tilføje friske bær som blåbær, hindbær eller brombær til salaten.
Prøv at bruge pære i stedet for æble.
Top salaten med saltmandler eller hasselnødder i stedet for valnødder.
Top salaten med feta.
Tilberedning
Varm en pande op med honning og lidt flagesalt og rist valnødderne herpå. Tag dem af varmen og lad dem køle af inden du hakker dem groft.
Snit rødkål fint og hak rødløget i små tern.
Skær æblerne i tynde skiver og pil appelsinen og skær også den i skiver tern.
Pil granatæblekernerne og hak persillen groft.
Fordel rødkål, rødløg, æble, appelsin, granatæble, persille og valnødder i en stor skål eller på et fad.
Bland alle ingredienserne til din appelsin vinaigrette og hæld den over salaten.