Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
–
+
serveringer
Pavlova med bær
Antal
6
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
1
time
t
30
minutter
min
Køle ned
2
timer
t
Samlet tid:
3
timer
t
50
minutter
min
Ingredienser
Pavlova marengsbund
4
bæger æggehvider
(svarende til 160 g)
300
g
flormelis
1
spsk.
majsstivelse
1
tsk.
eddike
(fx lagereddike eller æblecidereddike)
1
tsk.
vaniljesukker
Vaniljecreme
2½
dl
piskefløde
1½
dl
cremefraiche 38%
1
vaniljestang
2
spsk.
flormelis
½
økologisk citron
(skallen herfra)
Bær
friske jordbær, blåbær og hindbær
evt. citronmelisse til pynt
Tilberedning
Pavlova marengsbund
Tænd ovnen på 115° varmluft.
Kom æggehviderne i en skål eller røremaskine og pisk dem stive.
4 bæger æggehvider
Tilføj flormelis lidt efter lidt, og pisk til din marengsblanding bliver sej.
300 g flormelis
Si majsstivelse og og vaniljesukker i. Tilsæt også eddike og pisk så igen kort.
1 spsk. majsstivelse,
1 tsk. vaniljesukker,
1 tsk. eddike
Beklæd en bageplade med bagepapir og tegn en cirkel med en diameter på ca. 24 cm. Vend bagepapiret om, så blyantstregen vender nedad.
Kom marengsdejen på bagepapiret og smør det ud i en cirkel med en dejskraber.
Bag magrensbunden i ovnen i 1 time og 30 minutter.
Sluk ovnen og lad bunden stå i ovnen til den er HELT kold. Bunden skal være helt kold, inden du kommer creme og bær på.
Vaniljecreme
Pisk fløden til en let skum og vend derefter forsigtig cremefraiche deri.
2½ dl piskefløde,
1½ dl cremefraiche 38%
Flæk vaniljestangen på tværs, skrab kornene ud og bland dem med 2 spsk. flormelis, så alle kornene spreder sig.
1 vaniljestang,
2 spsk. flormelis
Riv skallen fra en halv citron.
½ økologisk citron
Vend forsigtigt citronskal og vaniljesukker i cremen.
Sammensætning
Fordel cremen på din pavlova marengsbund og pynt med friske bær.
friske jordbær, blåbær og hindbær
Drys evt. lidt flormelis over kagen gennem en si og pynt også evt. med lidt citronmelisse.
evt. citronmelisse til pynt