Denne pasta pesto kan sagtens piftes op med grøntsager som fx cherrytomater, ærter, edemamebønner, soltørret tomat eller champignon.
Du kan også nyde pastaretten med stegt kylling eller bacon.
Spaghetti kan skiftes ud med pastaskruer, pastapenne eller frisk pasta.
Tilberedning
Start med at koge pasta al dente.
400 g spaghetti
Kom pinjekerner, solsikkekerner, hvidløg, basilikum, persille, parmesan, citronsaft og olivenolie i en minihakker eller foodprocesser. Hold lidt igen med olivenolie og tilføj hen ad vejen til du har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
25 g pinjekerner, 25 g solsikkekerner, 2 fed hvidløg, 2 håndfulde frisk basilikum, 2 håndfulde frisk persille, 50 g parmesan, 8-10 spsk. god olivenolie, 1 citron, friskkværnet peber, flagesalt
Vend pestoen i den pasta. Opskriften på pesto giver ca. 2 dl, og du skal bruge det hele til de 400 g pasta.
Top med ristede pinjekerner og friskreven parmesan. Krydder med friskkværnet peber og lidt flagesalt.