500gpasta(efter eget valg (gem lidt pastavand, ca. 6 spsk.))
3fedhvidløg(presset)
2rødløg(halveret og skåret i halve ringe)
olivenolie
100gsoltørret tomat (drænet vægt - ca. et halvt glas)
200gchampignon(i skiver)
40gfrisk parmesan(revet)
250gricotta ost
75gfrisk spinat
2håndfuldefrisk basilikum(gem lidt til pynt)
ca. 6spsk.pastavand
salt
friskkværnet peber
Tilberedning
Ovnbagte tomater
Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
500 g cherrytomater
Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og chiliflager.
olivenolie, chiliflager, salt, friskkværnet peber
Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem undervejs.
Pasta
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt af pastavandet til senere.
500 g pasta
Find en dyb pande eller gryde og sautér løg og hvidløg i olivenolie.
3 fed hvidløg, 2 rødløg, olivenolie
Tilsæt også champignon og lad det stege med i et par minutter.
200 g champignon
Skær soltørret tomat i små stykker og kom også dem i. Steg yderligere i et par minutter.
100 g soltørret tomat
Tilsæt ricottaost, basilikum og friskreven parmesanost og skru lidt ned for varmen så det ikke brænder på. Bland det godt rundt og tilsæt en smule vand fra pastaen lidt ad gangen til du får den konsistens du ønsker (jeg brugte ca. 6 spsk.).
40 g frisk parmesan, 250 g ricotta ost, 2 håndfulde frisk basilikum, ca. 6 spsk. pastavand
Kom pastaen i gryden til den cremede sauce. Bland det godt rundt.
Afslut med at hælde spinaten i og lad den falde sammen. Tilsæt også de ovnbagte tomater.
75 g frisk spinat
Smag til med salt og peber og server med frisk basilikum og revet parmesanost.