For en helt autentisk panang karry skal du bruge panang karrypasta. Det kan fås i asiatiske supermarkeder. Ellers er en almindelig rød karrypasta også helt fint.
Du kan sagtens tilsætte andre grøntsager – fx rød peber, babymajs eller squash – uden at ændre smagen for meget.
For en vegetarisk version prøv at skifte kylling ud med tofu.
Tilberedning
Hak chili fint og riv ingefæren.
½ rød chili, 1 spsk. friskrevet ingefær
Skær kylling i mundrette strimler.
350 g kylling
Hvis du bruger friske bønner, så rengør dem og skær enderne af. Ønsker du dem lidt mindre, så halver dem.
100 g grønne bønner
Find en dyb pande eller gryde og tilføj olivenolie. Når olien er blevet lidt varm, så tilføj rød karrypasta, chili og revet ingefær.
2 spsk. neutral olie, 2 spsk. rød karrypasta
Kom kyllingen på panden og lad den blive brunet af.
Tilsæt kokosmælk, limesaft, fiskesauce og brun farin. Lad retten komme op og småsimre. Tag 4 spsk. af saucen op og kom i en skål sammen med peanutbutteren. Rør peanutbutteren ud, så den ikke klumper. Hæld tilbage i panden.