Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Original italiensk spaghetti bolognese
Antal
4
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
simretid
1
time
t
30
minutter
min
Samlet tid:
1
time
t
50
minutter
min
Ingredienser
400
g
oksekød
150
g
pancetta
(eller bacon)
2
gulerødder
2
stængler
bladselleri
2
små
løg
1½
dl
rødvin
140
g
tomatpuré
(én dåse)
1
dåse
hakkede tomater
1
dl
fløde
(eller mælk)
2-3
dl
okseboullion
salt
friskkværnet peber
Til servering
400
g
tagliatelle pasta
(eller spaghetti)
parmesanost
(friskrevet)
friskkværnet peber
Tilberedning
Skær pancetta ud i små tern og steg det i en gryde til det er sprødt.
150 g pancetta
Hak løg, bladselleri og gulerødder fint og kom det i gryden. Lad det stege med i ca. 2 minutter.
2 stængler bladselleri,
2 små løg,
2 gulerødder
Skru op for varmen og tilføj nu oksekød. Lad det blive brunet godt af.
400 g oksekød
Tilsæt vin og lad det fordampe lidt væk.
1½ dl rødvin
Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré og lad retten stå og simre under låg i ca. 1½ time ved lav varme.
1 dåse hakkede tomater,
140 g tomatpuré
Tilsæt okseboullion løbende, hvis væsken er ved at forsvinde.
2-3 dl okseboullion
Efter retten har simret, tilføj fløde og lad retten koge op og derefter stå ved middel varme i ca. 5 minutter.
1 dl fløde
Smag retten til med salt, peber og evt. lidt balsamico-eddike.
friskkværnet peber,
salt
Kog tagliatelle pasta efter anvisning på pakken og server på tallerkener sammen med din bolognese.
400 g tagliatelle pasta
Drys med rigeligt med friskrevet parmesanost og friskkværnet peber.
parmesanost,
friskkværnet peber