Denne suppe har jeg lavet med ærter fra frost, hvilket gør det til en budgetvenlig og nem ret. Du kan også, hvis det er sæson for det, lave suppen med friskbælgede ærter.
Du kan også toppe suppen med sprød bacon, sprød chorizo, ristede kikærter eller rugbrødscrutoner.
Tilberedning
Hak løg og hvidløg fint og sauter det i en gryde med olie til løgene bliver klare og bløde.
2 løg, 2 fed hvidløg, olivenolie
Tilsæt ærter og timian og lad det stege med i et par minutter.
550 g ærter, 3 spsk. frisk timian
Overhæld med grøntsagsboullion og lad det småsimrre i 5 minutter.
5 dl grøntsagsbouillon
Hæld suppen i en blender sammen med fløde og citronsaft og blend suppen til den har en cremet og ensartet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
1 dl piskefløde, ½ citron
Server suppen med cremefraiche og pynt evt. med frisk timian.