Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Korean Noodle Bowl
Antal
4
personer
Forb. tid:
25
minutter
min
Samlet tid:
25
minutter
min
Ingredienser
400
g
hakket oksekød
2
spsk.
sesamolie
1
dåse
tomatpuré
2-3
spsk.
sriracha sauce
4-5
spsk.
sojasauce
3
spsk.
honning
4
spsk.
sesamfrø
(gem lidt til pynt)
3
fed
hvidløg
4
cm
frisk ingefær
1
tsk.
brun farin
5
forårsløg
(gem lidt til pynt)
200
g
glasnudler
2-3
kopper
vand
Sriracha Mayo
50
g
mayonaise
25
sriracha
1
lime
salt
Friskkværnet peber
Tilberedning
Pres hvidløg, riv ingefær og hak forårsløg fint (brug også det grønne af forårsløget).
3 fed hvidløg,
4 cm frisk ingefær,
5 forårsløg
Steg oksekød i sesamolie på en dyb pande eller wok ved høj varme, så det bliver brunet godt af.
400 g hakket oksekød,
2 spsk. sesamolie
Tilføj tomatpure, sriracha, honning, soya, sesamfrø, hvidløg, brun farin, ingefær og forårsløg og rør det godt rundt. Lad det stege i 2-4 minutter.
1 dåse tomatpuré,
2-3 spsk. sriracha sauce,
4-5 spsk. sojasauce,
3 spsk. honning,
4 spsk. sesamfrø,
1 tsk. brun farin
Placer gladnudlerne ovenpå kødet og overhæld med vand. Start med 1,5 kop vand, og tilføj så mere hen ad vejen. Sæt låg på og lad det stege videre.
200 g glasnudler,
2-3 kopper vand
Tilføj mere vand hvis der er brug for det og rør ofte, så det ikke brænder på. Lad retten stege under låg, til glasnudlerne er bløde og har fået nok.
Klip nudlerne over med en saks i passende størrelse, så de blive korte og nemme at spise!
Sriracha Mayo
Rør mayo, sriracha og lime sammen.
50 g mayonaise,
25 sriracha,
1 lime
Smag til med salt og peber og tilføj evt. mere sriracha for mere spice.
salt,
Friskkværnet peber
Sammensætning
Fordel dine nudler i en bowl og top med frisk forårsløg, sriracha mayo og sesamfrø.
Server med soyasauce og frisk lime.