Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Kartoffelsalat
Antal
4
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredienser
1
kg
kartofler
(kogte og afkølede)
1
lille
skalotteløg
(eller rødløg)
2
dl
creme fraiche
(18%)
2
spsk.
mayonnaise
2
tsk.
dijon sennep
1
tsk
sukker
1
spsk
citronsaft
1
bundt
purløg
salt
friskkværnet peber
Kokkens noter
Kartoffelsalaten kan nemt holde sig i køleskabet i et par dage.
Tilføj evt. radiser, friske ærter og sprød bacon eller serrano til din kartoffelsalat.
Er du vild med dild, så prøv at tilføje dild til salaten.
Smag dressingen til, er du som jeg vild med sennep så tilføj lidt ekstra!
Prøv også at tilføje 1 tsk karry og 1 tsk. rød paprika til opskriften.
Jeg serverer min kartoffelsalat med skræl på, men er du ikke til det, så kan du enten skrælle eller pille kartoflerne efter de er kogt.
Tilberedning
Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker og snit skalotteløget helt fint.
1 kg kartofler,
1 lille skalotteløg
Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep, sukker, citronsaft og purløg sammen (gem lidt purløg til pynt). Smag til med friskkværnet salt og peber.
2 dl creme fraiche,
2 spsk. mayonnaise,
2 tsk. dijon sennep,
1 tsk sukker,
1 spsk citronsaft,
1 bundt purløg,
salt,
friskkværnet peber
Vend dressingen sammen med kartofler og løg og anret derefter i en skål eller på et fad.
Pynt med nyklippet purløg og friskkværnet peber.