Du kan skifte de tørrede krydderurter ud med friske krydderurter i tomatsovsen.
Du kan skifte de hakkede tomater ud med friske tomater i tomatsovsen.
Skift halvdelen af oksekødet ud med svinekød, så du bruger halv/halv for en mere "frikadelle-ligende" kødbolle.
Tilberedning
Tomatsovs
Hak løg og hvidløg helt fint. Varm en gryde op med smør og sauter løg og hvidløg til de er klare og bløde.
Tilføj hakkede tomater, tomatpure, finthakket chili, oregano, basilikum, sukker, æblecidereddike, salt og peber.
Lad saucen småsimre i 5-10 minutter. Hvis du ønsker saucen helt cremet, kan du blende den med en stavblender.
Kødboller
Hak løg, hvidløg og basilikum helt fint.
Riv parmesanost.
Kom oksekød, løg, hvidløg, basilikum, parmesanost, æg, hvedemel, salt og peber i en skål og rør sammen til en fars.
Form til små kødboller med hænderne og steg dem af på panden i godt med smør eller olie. Kødbollerne skal bare lige have en brun skorpe - de koges færdig i tomatsovsen.
Kom kødbollerne i gryden med tomatsaucen og lad dem koge færdig i ca. 15 minutter. Saucen skal småsimre/boble.
Server med spaghetti og friskrevet parmesanost. Pynt med frisk basilikum.