Kom oksekød, flæskefars, æg, rødløg, soltørret tomat, feta, hvidløg, oregano, timian, chiliflager, salt og peber i en røremaskine eller skål og rør sammen til en ensartet konsistens. Rør ikke for meget, så bliver dine frikadeller "gummi agtige". Form dejen til frikadeller.
500 g oksekød, 500 g flæskefars, 1 æg, 1 rødløg, 150 g soltørret tomat i olie, 150 g feta, 4 fed hvidløg, 1 spsk. oregano, 1 spsk. timian, 1 tsk. chiliflager, 1½ tsk. salt, peber
Varm en pande op med olie og brun dine frikadeller af. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem færdig i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 garder varm luft. Har du tiden og tålmodigheden, kan du også bare stege dem færdig på panden.
Græsk kartoffel salat ,med feta, peber, tomat og oliven
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie.
800 g store kartofler, olivenolie
Krydder med oregano, salt og peber og bag i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 45 minutter. Efter ca. 25 minutter, smid da peberfrugten ind og bag færdig.
oregano, salt, friskkværnet peber, 1 peberfrugt
Når kartoflerne er færdige, kom dem da i en skål sammen med tomat, oliven og smuldret feta. Pynt med basilikum.
100 g cherrytomater, 1 håndfuld oliven, 100 g feta, frisk basilikum
Tzatziki
Riv agurken og pres vandet fra.
2 agurker
Kom agurk, græsk yoghurt, hvidløg, salt og peber i en skål og rør rundt. Smag til med salt og peber.
400 g græsk yoghurt, 2 fed hvidløg, salt, friskkværnet peber
Anretning
Anret maden i skåle og kom evt. dine frikadellerne på en pind. Pynt med frisk basilikum.