Skær agurkerne i tynde skiver og kom dem i et skoldet glas
Bring lagereddike og vand i kog i en gryde og rør sukkeret ud heri. Tilsæt peberkorn og en smule salt og hæld det over agurkerne. Sæt låg på, og kom dem i køleskabet.
Hjemmesyltet rødkål
Hak rødkål fint.
Varm en dyb, stor pande op med smør, kanelstænger, stjerneanis, nelliker og laurbærblade. Lad det stege nogle minutter så kålen falder lidt sammen.
Tilføj eddike, sukker og solbærsaft og steg rødkålen ved lav til middel varme i ca. 20 minutter.
Tag nelliker, stjerneanis, kanelstænger, laurbærblade op af gryden og hæld rødkålen i et skoldet glas, med mindre den skal spises med det samme. Smag til med salt og peber.
Er der meget væde ved, så si evt. rødkålen igennem der først.
Brun sovs
Hæld indholdet af posen i en gryde sammen med 2½ dl sødmælk.
Tænd for varmen og varm langsomt op mens du pisker. Når du har den ønskede konsistens, tag da sovsen af varmen.
Sammensætning
Rist bollerne og skær dem over. Smør begge sider med mayo og fyld dem med frisk salat efterfulgt af to skiver flæskesteg, rødkål, syltede agurker og æble.