Fajita kylling (alternativt køb en fajita krydderimix)
OBS: har du ikke tid til at lave din egen marinade, så kan du sagtens købe en færdig fajita krydderiblanding og bruge den i stedet.
Skær kyllingen i strimler og læg den i en skål.
2 kyllingebryst
Bland koriander, spidskommen, salt, peber, paprika, limesaft og chili. Hæld marinaden i skålen til kyllingen. Bland godt rundt og dæk med film, sølvpapir eller låg. Sæt i køleskabet og lad det gerne hvile et par time eller mere!
Varm en pande op med olie og steg kyllingen. Når kyllingen er ved at være gennemstegt, tilsæt da peberfrugt og bønner. Lad det stege med nogle minutter og tag det så af panden.
2 spsk. olivenolie, 2 peberfrugter, ½ dåse kidney beans
Tomatsalsa
Skær tomat i små tern og kom dem i en skål sammen med finthakket rødløg, finthakket koriander og presset hvidløg. Hak frisk chili fint, (mængde efter smag) og kom også det i skålen.
Bland lime, olie og salt og peber og kom det i skålen. Lad din salsa trække under sølvpapir, imens du laver resten af retten.
½ lime, 1 spsk. olivenolie, ½ tsk. salt, peber
Edamamecreme
Kom edamamebønner, avocado, hvidløg, creme fraiche, citronsaft, salt og peber i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.
150 g edemamebønner, 1 moden avocado, 1-2 fed hvidløg, 1 spsk. citronsaft, 2 spsk. creme fraiche, salt, friskkværnet peber
Hvidløgsris med koriander
Sauter hvidløg i en gryde med olie.
2 fed hvidløg, olie
Tilsæt vand og lad det koge op inden du tilsætter risen. Kog ved middel varme i 12 minutter og lad dem derefter trække 10 minutter under låg.
4 dl ris, 6 dl vand, 1 tsk. salt
Tilsæt finthakket koriander.
frisk koriander
Anretning
Find to skåle og kom ris i bunden af dem. Fordel kylling, bønner, peberfrugt, tomatsalsa, majs, syltede rødløg, salat og tortilla chips i skålene som du vil. Top med edamamecreme og frisk koriander.