Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Citronkage med birkes
Antal
10
stykker
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
35
minutter
min
Samlet tid:
55
minutter
min
Ingredienser
240
g
hvedemel
260
g
sukker
1
tsk.
bagepulver
1
tsk.
natron
¾
tsk.
salt
3
æg
160
ml
smagsneutral olie
160
ml
citronsaft
160
g
creme fraiche 18%
3
spsk.
birkes
Smørcreme
500
g
floremelis
300
g
smør
(stuetempereret)
1
tsk.
vaniljepulver
5
spsk.
citroonsat
revet
citronskal fra én citron
(økologisk)
Tilberedning
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Bland mel, sukker, bagepulver, natron og salt sammen i en skål.
Kom herefter æg, olie og citronsaft deri og rør godt sammen.
Vend til slut creme fraiche og birkes i dejen med en dejskraber.
Fordel dejen i en smurt springform på 25 cm med bagepapir i bunden.
Bag midterst I ovnen ca. i 35 min.
Kagen afkøles helt og deles derefter i to bunde med en brødkniv. Tag forsigtigt bunden af med to paletknive.
Smørcreme
Pisk flormelis, smør og vanille godt sammen i en skål.
Tilføj citronsaft og skal.
Fordel smørcremen på den ene bund og kom den anden bund ovenpå.
Smør det sidste smørcreme på toppen og siderne.
Pynt evt. med citronskiver.