Skær brødet ud i grove tern og vend dem i olivenolie. Rist dem på panden til de bliver sprøde og krydder med flagesalt og peber.
4 skiver brød, olivenolie, friskkværnet peber, salt
Cæsardressing
Pres hvidløget og pres saften ud af den halve citron. Riv også parmesanosten fint.
1 fed hvidløg, ½ citron, 20 g frisk parmesanost
Kom neutral olie, æggeblomme, hvidløg, sennep, eddike, parmesanost og citronsaft i en blenderskål (med høje kanter) og brug en stavblender til at lave din dressing.
2 dl smagsneutral olie, 2 æggeblommer, ½ tsk. sennep, 1 tsk. hvidvinseddike, 40 g friskreven parmesanost
Sæt stavblenderen i bunden af glasset og tænd. Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens.
Smag til med worcestershire sauce, salt og peber.
1 spsk. worcestershire sauce
Sammensæt din salat
Vask salaten og hak saltmandlerne groft. Skær også parmesanstykker i tynde skiver.
2 romaniesalat eller hjertesalat, 2 håndfulde blandet salat af en anden slags
Find en stor skål eller fad og fordel salaten heri efterfulgt af kylling og brødcroutoner.
Top med grofthakkede saltmandler, din cæsardressing og tynde skiver af parmesanost.