120goliven(i små stykker (jeg brugte grønne oliven med peberfrugt))
1-2rødløg(finthakket)
4fedhvidløg(presset)
½-1tsk.chili(finthakket (frisk eller tørret efter smag))
225gfetaost(i små klumper)
olivenolie
salt
friskkværnet peber
1stort flute eller anden brød
hele hvidløg til at gratinere brødet
frisk basilikum
Tilberedning
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Kom tomat, oliven, rødløg, hvidløg, chili, fetaost, olivenolie, salt og peber i et ildfast fad. Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og chili. Vend det hele godt rundt.
Bag i ovnen i 45-60 minutter eller til tomaterne er faldet sammen. Hold øje. Hak en håndfuld frisk basilikum og bland det i fadet.
Skær brødet i skiver og rist det på en brødrister eller i ovnen. Pil et hvidløg, skær det over i halv og gratiner ved at ridse hvidløget over brødet. Det giver en dejlig smag!
Smæk brødet og det ildfaste fad på bordet og anret jeres bruschetta. Top med frisk basilikum.