Om vinteren bruger jeg altid frosne bønner, men i sommerhalvåret er det rigtig lækker, at bruge friske. Husk at knække enderne af, inden du koger de friske bønner.
Du kan selvfølgelig variere salaten lige som du vil - prøv fx at tilføje tomat, oliven eller edemamebønner, eller top salaten med ristede græskarkerner eller sprød serranoskinke.
Salaten kan serveres lun eller kold.
Tilberedning
Kog bønnerne i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter. Bønnerne må gerne have lidt bid.
400 g grønne bønner
Kom bønnerne i en sigte og overhæld dem med koldt vand, så kogningen stopper. Lad dem dryppe godt af, og skær dem derefter i mundrette stykker.
Hak soltørret tomat fint og gem lidt af olien fra glasset til selve salaten.
80 g soltørret tomat
Hak også rødløg fint og rist pinjekernerne på panden.
1 lille rødløg, 30 g pinjekerner
Fordel grønne bønner, smuldret fetaost og soltørret tomat samt lidt af olien fra glasset på i et fad.
100 g feta
Drys med pinjekerner, flagesalt og friskkværnet peber.