Du kan godt udskifte kærnemælk med almindelig mælk.
Opbevar vaflerne i en tætlukket pose. De kan holde sig i 1-2 dage på køkkenbordet. Lun dem i ovnen eller i brødristeren, hvis ikke de skal nydes med det samme.
Du kan sagtens fryse vaflerne ned.
Tilberedning
Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål.
2 æg
Kom sukker og vaniljesukker i skålen til æggeblommer og pisk til en luftig æggesnaps.
2 spsk. sukker, 1 tsk. vaniljesukker
Tilføj kærnemælk, smeltet smør, citornskal og salt og pisk sammen. Jeg er vild med smagen af citron og derfor bruger jeg skallen fra en hel citron.
2½ dl kærnemælk, ½-1 citron, 150 g smør, ½ tsk. salt
Tilføj også hvedemel og bagepulver og rør det i dejen.
250 g hvedemel, 1½ tsk. bagepulver
Pisk hviderne luftige og vend dem forsigtigt i dejen uden at slå luften ud af dem.
Kom lidt smør på dit vaffeljern og bag vaflerne til de er sprøde og gyldne.
smør
Nyd vaflerne lune med fx. is, flødeskum, friske bær, chokoladesauce.