Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
Noter
–
+
serveringer
Bananmuffins
Antal
12
stykker
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
15
minutter
min
Samlet tid:
25
minutter
min
Ingredienser
Banankage
80
g
smør
3
æg
150
g
sukker
1
spsk.
vaniljesukker
125
g
hvedemel
(ca. 2 dl)
2
tsk.
bagepulver
3
bananer
(ca. 2,5 dl)
knivspids salt
100
g
chokolade
Kokkens noter
Prøv også at tilføje hakkede valnødder eller hakkede mandler til dejen.
Grundet bananerne kan de holde sig lækre og friske i 2 dage. Opbevar dem i en plastikpose eller lufttæt beholder.
Tilberedning
Banankage
Tænd ovnen på 200° almindelig ovn.
Smelt smøret og sæt det til side.
Mos bananerne med en gaffel.
Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk sammen til en luftig masse.
Sigt mel, salt og bagepulver i skålen. Kom også most banan og smeltet smør i skålen og vend det forsigtigt i dejen.
Hak 80 gram af chokoladen groft. Gem de sidste 20 gram til at komme ovenpå. Vend chokoladen i dejen.
Hæld dejen i 10-12 muffinsforme og drys med det sidste chokolade. Bag dine muffins i ovnen i ca. 15-20 minutter.