smagsneutral olie (mænde afhænger af gryde størrelse)
Chilimayo
1æg (stuetemperatur)
2dlolie (smagsneutral)
3tsk.æblecidereddike
½tsk.dijon sennep
1tsk.citronsaft
1fedhvidløg, presset
1-2tsk.chilisauce (fx. sriracha)
1tsk.sambal oelek
salt og peber
Tilberedning
Crispy blomkål
Skær blomkålen i små buketter.
Find en skål og pisk mel, vand, hvidløg, soyasauce, honning, paprika og salt og peber godt sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
Hæld pankorasp op i en anden skål.
Start med at vende dine blomkål i den klistrede melblanding. Rul den derefter godt i skålen med pankorasp. Fortsæt til alle er panerede.
Varm en gryde op med olie. Der skal være nok olie, så dine blomkål bliver helt dækket af olie, når de kommer i gryden. Temperaturen skal være omkring 175-185 grader. Steg blomkålen lidt ad gangen, til de er sprøde og lækre. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle så det resterende olie suges væk. Har du ikke et køkkentermometer, tag da et lille blomkål og test om olien er varm nok. Det skal syde og boble, og blomkålen skal gerne blive friteret på 3-5 minutter. Bliver de sorte med det samme, er olien for varm.
Chilimayo
Start med at tage dit æg ud af køleskabet i god tid. Det skal have stuetemperatur, ellers vil din mayo skille.
Kom alle ingredienser i en blenderskål (bare en smal høj skål) og brug en stavblender til at blende din chilimayo sammen. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd.
Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens og din mayo er tyknet tilstrækkeligt. Smag til med salt og peber.
Smag til med salt og peber og drys med tørrede chiliflager inden servering.
Nyd dine blomkål med din mayo. Pynt evt. med frisk persille eller andre krydderurter.