500gpasta efter eget valg (gem lidt pastavand, ca. 6 spsk.)
3fedhvidløg, presset
2rødløg, halveret og skårt i halve ringe
olivenolie
100gsoltørret tomat (drænet vægt) ca. et halvt glas
200gchampignon, i skiver
40gfrisk parmesan, revet
250gricotta ost
75gfrisk spinat
2håndfuldefrisk basilikum (gem lidt til pynt)
ca. 6spsk.pastavand
salt og peber
Tilberedning
Ovnbagte tomater
Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og chiliflager.
Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem undervejs.
Pasta
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt af pastavandet til senere.
Find en dyb pande eller gryde og sautér løg og hvidløg i olivenolie.
Tilsæt også champignon og lad det stege med i et par minutter.
Skær soltørret tomat i små stykker og kom også dem i. Steg yderligere i et par minutter.
Tilsæt ricottaost, basilikum og friskreven parmesanost og skru lidt ned for varmen så det ikke brænder på. Bland det godt rundt og tilsæt en smule vand fra pastaen lidt ad gangen til du får den konsistens du ønsker (jeg brugte ca. 6 spsk.).
Kom pastaen i gryden til den cremede sauce. Bland det godt rundt.
Afslut med at hælde spinaten i og lad den falde sammen. Tilsæt også de ovnbagte tomater.
Smag til med salt og peber og server med frisk basilikum og revet parmesanost.