Græsk kartoffel salat ,med feta, peber, tomat og oliven
800gstore kartofler, i skiver
olivenolie
oregano
salt og peber
1peberfrugt, i skiver
100gcherrytomater, i halve
1håndfuldoliven
100gfeta
frisk basilikum
Tzatziki
2agurker, revet
400ggræsk yoghurt
2fedhvidløg
salt og peber
Tilberedning
Græske frikadeller (stor portion)
Smid alle ingredienser i en røremaskine eller skål og rør sammen til en ensartet konsistens. Rør ikke for meget, så bliver dine frikadeller "gummi agtige". Form dejen til frikadeller.
Varm en pande op med olie og brun dine frikadeller af. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem færdig i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 garder varm luft. Har du tiden og tålmodigheden, kan du også bare stege dem færdig på panden.
Græsk kartoffel salat ,med feta, peber, tomat og oliven
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie.
Krydder med oregano, salt og peber og bag i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 45 minutter. Efter ca. 25 minutter, smid da peberfrugten ind og bag færdig.
Når kartoflerne er færdige, kom dem da i en skål sammen med tomat, oliven og smuldret feta. Pynt med basilikum.
Tzatziki
Riv agurken og pres vandet fra.
Kom alle ingredienser i en skål og rør rundt. Smag til med salt og peber.
Anretning
Anret maden i skåle og kom evt. dine frikadellerne på en pind. Pynt med frisk basilikum.