Fajita kylling (alternativt køb en fajita krydderimix)
2kyllingebryst
1lime, saften herfra
1spsk.stødt koriander
1spsk.stødt spidskommen
1spsk.stødt paprika
2spsk.olivenolie
1spsk.frisk chili, finthakket
salt og peber
2peberfrugter
½dåsekidney beans
Tomatsalsa
3tomater, i tern
1rødløg, finthakket
1fedhvidløg, presset
½lime, saften herfra
1håndfuld frisk koriander
1spsk.olivenolie
½tsk.salt
peber
evt. frisk chili, finthakket
Edemamecreme
150gedemamebønner
1modenavocado
1-2fedhvidløg, presset
1spsk.citronsaft
2spsk.creme fraiche
salt og peber
Hvidløgsris med koriander (alternativt bulgur)
2fedhvidløg, presset
olie til stegning
4dlris
6dlvand
1tsk.salt
frisk koriander, fint hakket
Ideer til tilbehør
majs
frisk salat
bønner
lime
tortillas chips
syltede rødløg (se link til opskrift øverst)
Tilberedning
Fajita kylling (alternativt køb en fajita krydderimix)
OBS: har du ikke tid til at lave din egen marinade, så kan du sagtens købe en færdig fajita krydderiblanding og bruge den i stedet.
Skær kyllingen i strimler og læg den i en skål.
Bland alle ingredienser til marinaeden og hæld den i skålen til kyllingen. Bland godt rundt og dæk med film, sølvpapir eller låg. Sæt i køleskabet og lad det gerne hvile et par time eller mere!
Varm en pande op med olie og steg kyllingen. Når kyllingen er ved at være gennemstegt, tilsæt da peberfrugt og bønner. Lad det stege med nogle minutter og tag det så af panden.
Tomatsalsa
Skær tomat i små tern og kom dem i en skål sammen med finthakket rødløg, finthakket koriander og presset hvidløg. Hak frisk chili fint, (mængde efter smag) og kom også det i skålen.
Bland lime, olie og salt og peber og kom det i skålen. Lad din salsa trække under sølvpapir, imens du laver resten af retten.
Edemamecreme
Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.
Hvidløgsris med koriander
Sauter hvidløg i en gryde med olie.
Tilsæt vand og lad det koge op inden du tilsætter risen. Kog ved middel varme i 12 minutter og lad dem derefter trække 10 minutter under låg.
Tilsæt finthakket koriander.
Anretning
Find to skåle og kom ris i bunden af dem. Fordel de andre ingredienser i skålene som du vil og top med edemamecreme og frisk koriander.