120goliven, i små stykker (jeg brugte grønne oliven med peberfrugt)
1-2rødløg, finthakket
4fedhvidløg, presset
½-1tsk.chili, finthakket (frisk eller tørret efter smag)
225gfetaost, i små klumper
olivenolie
salt og peber
1stort flute eller anden brød
hele hvidløg til at gratinere brødet
frisk basilikum
Tilberedning
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Kom alle ingredienser i et ildfast fad. Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og chili. Vend det hele godt rundt.
Bag i ovnen i 45-60 minutter eller til tomaterne er faldet sammen. Hold øje. Hak en håndfuld frisk basilikum og bland det i fadet.
Skær brødet i skiver og rist det på en brødrister eller i ovnen. Pil et hvidløg, skær det over i halv og gratiner ved at ridse hvidløget over brødet. Det giver en dejlig smag!
Smæk brødet og det ildfaste fad på bordet og anret jeres bruschetta. Top med frisk basilikum.