3pastinakker, skrællet og skåret i mundrette stykker
5gulerødder, skrællet og skåret i mundrette stykker
3porrer, hakket
2peberfrugter, grofthakket
olivenolie til stegning
3dlgrønne ærter fra frost
½friskchili, finthakket (kan undlades)
ca. 1,2Lkyllingefond og grøntsagsbouillon fra kyllingen
1dåse kokosmælk
salt og peber
jævner efter smag
Derudover
1helkylling, kogt og revet i små stykker
frisk koriander
brød
ris
Tilberedning
Kylling
Klip vingerne af kyllingen og kog den i en gryde med letsaltet vand og grøntsagsbouillon (én terning) ved middelvarme under låg i ca. 40 minutter. HUSK at gemme vandet når du tager kyllingen op, da du skal bruge det som fond til suppen.
Lad kyllingen køle af kort. Pil skindet af og pil kyllingen fra. Læg det i en skål.
Suppen
Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt karry, spidskommen og ingefær og lad det svitse med kort.
Tilsæt nu resten af grøntsagerne undtagen ærterne og lad også dem blive svitset af. Det tager cirka. 5-7 minutter.
Hæld ca. 1,2 L kyllingefond (spæd til lidt ad gangen) i gryden til grøntsagerne Tilsæt kokosmælk og lad det kort koge op. Brug jævner til at gøre suppen cremet al efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg kan godt lidt en lidt tyk suppe, så jeg brugte en del jævner.
Lad suppe koge sammen i ca. 15 minutter og tilsæt ærter et par minutter inden servering. Smag til med salt og peber.
Nyd suppen varm med frisk koriander, ris, kylling og brød til.