kakaopulver (mængde al efter hvilken kager du bruger)
2-3spsk.romessen/romaroma
Derudover
hindbærmarmelade mellem lagene
glasur (evt. rød farve)
krymmel
friske hindbær til servering
Tilberedning
Mørdejsbund
Bland mel, flormelis og salt i en skål og kom derefter smør i. Smudlr det sammen og tilsæt derefter æg. Brug fingrene til at samle dejen, men ælt den ikke for meget. Læg dejen på køl i husholdningsfilm imens du laver trøffelmassen.
180 g hvedemel, 75 g koldt smør, 50 g flormelis, knivspids salt, 1 lille æg
Når dejen har kølet lidt af, rul den da ud til en firkant mellem to stykker bagepapir. Skær dejen så du har et kvadrat på ca. 16x16 cm. (evt. lidt større) al efter hvor tyk du ønsker dine studenter brød. Bag dejen i ovnen ved 175 grader normal ovn i ca. 16 minutter eller til den bliver gylden.
Lad bunden køle helt af og fordel derefter et tyndt lag hindbærmarmelade derpå.
3-4 spsk. hindbærmarmelade
Trøffelmasse
Smuldr kageresterne til små stykker i en skål og kom derefter romessens, kakaopulver og hindbærmarmelade i. Har du en røremaskine, brug da den til at røre det hele sammen til en ensartet masse (hvis ikke, brug da en elpisker + fingrene).
kagerester ca. 750 g, kakaopulver, 2-3 spsk. romessen/romaroma, hindbærmarmelade mellem lagene
Rul trøffelmassen ud mellem to stykker bagepapir og skær den til, så størrelsen passer til mørdejsbunden.
Sammensætning
Træk trøffelmassen over på et skærebræt med bagepapir imellem. Placer mørdejsbunden med hindbærmarmeladen oven på trøffelmassen (marmeladen skal lægge inde imellem). Tag nu et andet skærebræt og pres på begge sider så du kan vende hele molevitten om. Tag bagepiret af trøffelmassen.
Fordel nu glasur over hele kagen og drys med krymmel imens glasuren er våd.
Kom kagen i køleskabet i ca. 1 time indtil den er helt kold. Skær nu kanterne af, og lav 10 fin stykker studenterbrød.
glasur (evt. rød farve), krymmel, friske hindbær til servering