Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Rød thaigryde
Antal
4
personer
Forb. tid:
25
minutter
min
Tilb. tid:
25
minutter
min
Samlet tid:
50
minutter
min
Ingredienser
4
dl
basmatisris
2
rødløg
(i både)
3
fed
hvidløg
(presset)
olie
(til stegning)
3
cm
frisk ingefær
(revet)
1
spsk.
rød karrypasta
1½
tsk.
karry
(stødt)
2
dåser
kokosmælk
(800 ml)
2
spsk.
soya sauce
1
spsk.
fiskesauce
2
tsk.
sukker
frisk chili efter smag
((eller tørret), finthakket)
1
lille dåse
ananas
(140g)
1
broccoli
(i buketter)
3
gulerødder
(skåret i grove stykker)
1
peberfrugt
(skåret i grove tern)
125
g
sukkerærter
(halveret)
Topping
frisk koriander
lime
peanuts
(grofthakket)
Tilberedning
Kog ris efter anvisning på pakken.
4 dl basmatisris
Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt ingefær, rød karrypasta og karry og lad det stege med et par minutter.
2 rødløg,
3 fed hvidløg,
3 cm frisk ingefær,
1 spsk. rød karrypasta,
1½ tsk. karry,
olie
Kom kokosmælk, soyasauce, fiskesauce, sukker og gulerod i gryden og lad det småkoge under låg i ca. 15 minutter.
2 dåser kokosmælk,
2 spsk. soya sauce,
1 spsk. fiskesauce,
2 tsk. sukker,
3 gulerødder
Tilsæt broccoli, peberfrugt, sukkerærter og ananas og lad det småkoge videre i ca. 10 minutter.
1 broccoli,
1 peberfrugt,
125 g sukkerærter
Smag til med lime, chili, salt, peber og evt. mere soyasauce, fiskesauce, karry og rød karry. Hvis du ønsker mere farve, tilsæt da lidt gurkemeje.
frisk chili efter smag,
lime
Server i skåle med ris i bunden efterfulgt at din thaigryde. Top med frisk koriander, lime og grofthakkede peanuts.
frisk koriander,
peanuts