900gkartofler, i tynde skiver, evt revet på mandolinjern eller anden fiks maskine
1squash, i tynde skiver
3gulerødder, i tynde skiver
1tomat, i skiver
1kuglemozzarella, revet i små stykker
250mlmadlavningsfløde (jeg brugte 15 %)
frisk rosmarin, timian eller basilikum til toppen
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 graders varm luft.
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt timian, chili, salt og peber og lad det blive brunet af så det dufter dejligt i hele hytten.
Tilsæt nu champignon og lad det blive svitset et par minutter inden du bruner kødet.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og din bouillonterning. Lad det småsimre i 10 minutter. Smag til, der skal gerne være smæk på smagen så tilsæt evt. lidt større mængde krydderier efter smag.
Find et fad og kom kødsovsen i bunden efterfulgt af et lag af kartoffel, squash og gulerod. Fortsæt til du ikke har mere kød eller grønt. For hvert lag hælder du også en sjat fløde i til du ikke har mere.
Fordel tomatskriver på toppen sammen med mozzarella og bag i ovnen i 50-60 minutter eller til kartoflerne er møre. Rør i det nogle gange, så toppen ikke brænder på.