Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Rodfrugtmos med stegte svampe og bacon
Antal
6
personer
Forb. tid:
26
minutter
min
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredienser
Rodfrugtemos
2
kg
blandede rodfrugter og kartofler
(jeg brugte selleri, pastinak, kartoffel, persillerod)
2
dl
madlavningsfløde
1
dl
mælk
75
g
smør
3
tsk.
groft salt
Stegte svampe og bacon
200
g
bacon i tern
2
løg
2
fed
hvidløg
4
gulerødder
1
dl
grøntsagsbouillon
250
g
blandede svampe
(eller blot champignon)
1
håndfuld
frisk timian
Salt
Friskkværnet peber
Tilberedning
Rodfrugtemos
Skræl og skær rodfrugterne i grove tern. Kog i usaltet vand til de er møre.
2 kg blandede rodfrugter og kartofler
Hæld vandet fra og damp dem tørre med køkkenrulle.
Mos dem med en gaffel og brug derefter en håndmixer til at røre fløde, mælk og smør i, så du får en ensartet mos. Smag til med salt.
2 dl madlavningsfløde,
1 dl mælk,
75 g smør,
3 tsk. groft salt
Stegte svampe
Steg bacon og læg det derefter til side.
200 g bacon i tern
Steg nu løg og hvidløg i fedtet fra baconen ved høj varme til løgene er klare. Tilsæt så champignon og gulerod og lad det stege med et par minutter.
2 løg,
2 fed hvidløg,
4 gulerødder,
250 g blandede svampe
Tilsæt grøntsagsbouillon og frisk timian og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
1 dl grøntsagsbouillon,
1 håndfuld frisk timian,
Salt,
Friskkværnet peber
Anretning
Server mosen toppet med svampeblandingen og pynt med frisk timian.