Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Klatkager med kanelbagte æbler
Antal
15
stk
Forb. tid:
5
minutter
min
Tilb. tid:
15
minutter
min
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredienser
Klatkager
600
g
risengrød
(afkølet)
3
æg
50
g
hvedemel
2
spsk.
sukker
1
tsk.
kanel
1
tsk.
kardemomme
1
tsk.
vanilje
1,5
dl
havregryn
(grovvalset)
smør
(til stegning)
Kanelstegte æbler
1
stort æble (eller to små)
(i tynde skiver)
1
tsk.
kanel
1
spsk.
honning
(eller sirup)
smør
(til stegning)
evt. lidt salt
mandler
(hakkede og ristede på panden)
Tilberedning
Klatkager
Bland risengrød, æg, mel, sukker, kanel, kardemomme, vanilje, havregryn i en skål og rør det godt sammen.
600 g risengrød,
3 æg,
50 g hvedemel,
2 spsk. sukker,
1 tsk. kanel,
1 tsk. kardemomme,
1 tsk. vanilje,
1,5 dl havregryn
Steg dine klatkager på en pande ved middel varme. Vend dem først når de er stegt færdig på den ene side, det tager ca. 2-3 minutter.
smør
Kanelbagte æbler
Skær æblerne i tynde skiver, og steg dem på en pande til de bliver bløde.
1 stort æble (eller to små),
smør
Tilsæt kanel, honning og lidt salt steg dem yderligere et par minutter.
1 tsk. kanel,
1 spsk. honning
Anretning
Nyd dine klatkager med kanelbagte æbler, sirup og ristede mandler.
evt. lidt salt,
mandler