Du kan godt undlade at bruge sesamfrø til tærtedejen. Jeg synes bare det giver noget lækkert til dejen og gør den ekstra sprød!
Du kan opbevare en klump tærtedej i køleskabet i 2-3 dage. Pak dejen ind i film. Tag dejen ud ca. 20 minutter før du vil rulle den.
Dejen kan sagtens fryses ned.
Du kan godt udskifte grahamsmel med fx. fuldkornsmel eller speltmel. Du kan også lave den udelukkende med sesamfrø.
Du kan skifte creme fraiche ud med hytteost eller mælk.
Prøv at bruge mozzarella i stedet for feta.
Frisk spinat kan også bruges, det skal bare lige steges på panden først.
Tilberedning
Tærtedej (alternativt brug en færdiglavet dej)
Tænd ovnen på 175° varmluft.
Bland hvedemel, grahamsmel, sesamfrø og salt sammen i en skål.
Smuldr smør i skålen og saml dejen med vand. Brug hænderne til at ælte dejen sammen til en rund kugle. Lad værd med at ælte dejen for meget!
Lad dejen stå i køleskabet i ca. 15 minutter.
Smør din tærteform med lidt olie eller smør.
Rul dejen ud til en cirkel mellem 2 stykker bagepapir. Tag det øverste stykke bagepapir af og læk din tærteform med "hovedet" nedad på dejen. Skær dejen til en en kniv. Skær ca. 2 cm. rundt om dejen, så der er nok dej til kanterne. Hold hænderne på midten og vend forsigtigt tærteformen rundt. Tag bagepapiret af, og tryk dejen op mod kanterne.
OBS! Har du dej til overs, kan du sagtens fryse det ned til næste gang.
Prik huller i dejen med en gaffel, så du undgår at dejen hæver ved bagning. Forbag nu dejen i ovnen i ca. 10 minutter.
Din tærtedej er nu klar til at blive fyldt!
Tærtefyld
Pres væden ud af den optøede spinat. Hak den groft.
Hak forårsløg fint og skær tomaterne i halve.
Æggemasse
Pisk æg og hytteost sammen i en skål.
Krydder med salt, peber og muskatnød.
Fordel spinat og forårsløg i bunden af tærten.
Overhæld med din æggemasse og placer tomaterne ovenpå.
Drys med fetaost.
Bag i ovnen i ca. 40 minutter, eller til tærten er fast og osten gylden og sprød.