35gcrispy chili*(eller chili paste eller sriracha sauce)
3fedhvidløg
20ghonning
1lime(saften herfra)
1tsk.salt
1tsk.spidskommen
1tskpaprika
olie eller smør til stegning
Cremet sauce
200mlmælk
150gneutral cream cheese
30grevet parmesanost
20gcrispy chili
Derudover
150gfrisk spinat
3håndfuldefrisk persille
salt og friskkværnet peber
Kokkens noter
*Crispy chili kan købes i diverse asiatiske supermarkeder og smager bare drønlækkert! Alternativt kan du bruge en chilipaste eller anden slags chili som sriracha sauce. Følg linket for at se, hvordan den crispy chili jeg bruger ser ud.
Tilføj evt. frisk spinat og champignon til retten for mere fylde og mere grønt.
Tilberedning
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt pastavand.
Hak persille fin. Gem til senere.
Skær kyllingen i mindre stykker og kom den i en skål sammen med crispy chili, presset hvidløg, honning, saften fra en lime, salt, spidskommen og paprika.
Lad det stå og trække mens du forbereder saucen. Har du tid, stil det da gerne i køleskabet i en time eller natten over.
Cremet sauce
Pisk mælk, cream cheese, revet parmesan og crispy chili godt sammen.
Sammensætning
Steg kyllingen på panden og tilføj derefter saucen.
Tilføj også spinat og lad den falde sammen.
Lad saucen koge op kort og tilføj så pasta og finthakket persille.
Rør det hele godt rundt, så du får en cremet og lækker pastaret.
Ønsker du saucen tyndere, så tilføj lidt pastavand til retten og rør igen.