4skiverbrød(flute, franskbrød eller hvad du ellers har)
olivenolie
salt og peber
2romaniesalat eller hjertesalat
2godehåndfuld blandet salat af en anden slags
20gfrisk parmesanost(i skiver)
friskkværnet salt og peber
olivenolie tils stegning
saltmandler
Cæsar dressing
2dlsmagsneutral olie (fx solsikke eller rapsolie)
2æggeblommer(stuetemperatur)
1fedhvidløg
½tsk.sennep
1tsk.hvidvinseddike
½citron(saften herfra)
40gfriskreven parmesanost
1spsk. worcestershire sauce
salt og peber
Kokkens noter
Du kan sagtens forberede din cæsar dressing i god tid. Den kan holde sig i en tætlukket beholder i ca. 3 dage i køleskabet.
Brug den salat du har, andre slags en romanie salat kan også sagtens bruges.
Tilberedning
Krydder kyllingen godt med friskkværnet salt og peber og steg den derefter på panden til den er gennemstegt.
Skær kyllingen ud skiver.
Skær brødet ud i grove tern og vend dem i olivenolie. Rist dem på panden til de bliver sprøde og krydder med flagesalt og peber.
Cæsardressing
Pres hvidløget og pres saften ud af den halve citron. Riv også parmesanosten fint.
Kom neutral olie, æggeblomme, hvidløg, sennep, eddike, parmesanost og citronsaft i en blenderskål (med høje kanter) og brug en stavblender til at lave din dressing.
Sæt stavblenderen i bunden af glasset og tænd. Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens.
Smag til med worcestershire sauce, salt og peber.
Sammensæt din salat
Vask salaten og hak saltmandlerne groft. Skær også parmesanstykker i tynde skiver.
Find en stor skål eller fad og fordel salaten heri efterfulgt af kylling og brødcroutoner.
Top med grofthakkede mandler, din cæsardressing og tynde skiver af parmesanost.