Forbered gerne din brownie dagen før, da den faktisk bare bliver endnu bedre af, at have stået natten over.
Du kan nemt fryse din brownie ned, og tage et stykke op når du bliver lækkersulten. Du skal kun bruge ét stykke pr. servering, så du har nok noget til overs.
Bagetiden skifter meget fra ovn til ovn. Da dette er en stor portion, giver jeg den ca. 35-40 minutter, men hold øje!
Tilberedning
Brownie
Tænd ovnen på 180° almindelig ovn.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme og tilsæt også chokoladen og lad den smelte med. Rør det godt sammen. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af. TIP! Har du en røremaskine der kan smelte direkte, så smid både chokolade og smør deri!
Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen til en luftig konsistens.
Vend den smeltede og afkølede chokolade i æggemassen.
Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål og rør det derefter forsigtigt i skålen til de andre ingredienser.
Beklæd en bageform med bagepapir og hæld dejen i deri. Jeg bruger en form på ca. 36x27 cm.
Bag kagen i 35-40 minutter. Hold øje undervejs og brug en gaffel eller en metal/træpind til at stikke i kagen og se, om den er færdig. Da det er en brownie som skal have en lidt klistret konsistens, så skal der hænge lidt kagedej ved.
Lad kagen afkøle i formen inden du skærer den i firkanter. Jeg har her skåret 12 store stykke, men da det er en tung kage, kan du sagtens skære mindre stykker og dermed servere den til flere personer. Pynt evt. med flagesalt.
Anretning
Skær et stykke brownie ud i små tern og fordel det derefter i et glas sammen med en kugle vaniljeis, friske bær og flødeskum.
Forsæt til glasset er fyldt op!
Server med det samme og pynt evt. med en stjernekaster.