½-1literflødeis (alt efter hvor mange du vil lave, ca. ½ L til 8 stk.)
Tilberedning
Tænd ovnen på 175 grader.
Inden du begynder på din cookiedej, skal du forme din is, så den passer ind i dine cookies. Jeg havde to rester is i fryseren, som jeg kunne bruge (ca. ½ liter til 8 stk.). Tag din is og læg den i midten af et stykke bagepapir. Rul det sammen til en tyk pølse (svarende til størrelsen på dine cookies) ved at forme det med varmen fra dine fingre. Læg derefter isen tilbage i fryseren.
½-1 liter flødeis
Kom smør, sukker, brun farin, vaniljesukker, peanutbutter og æg i en skål og pisk det sammen.
100 g blødt smør, 125 g sukker, 125 g brun farin, 2 tsk. vaniljesukker, 2 æg, 100 g peanutbutter
Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt i en anden skål og sigt dem i smørblandingen. Rør det hele godt sammen.
250 g hvedemel, 1 tsk. natron, 1 tsk. groft salt, ½ tsk. bagepulver
Form 27 kugler på ca. 25-30 gram hver, og fordel dem på tre bageplader med god afstand imellem.
Bag én plade ad gangen i 10-12 minutter eller til de er gyldne (de skal være lidt bløde når du tager dem ud). Lad dem køle helt af inden du begynder med isen.
Tag din "ispølse" ud af fryseren og skær det antal skiver is du ønsker og læg det mellem to cookies. Kom dem straks tilbage i fryseren, med mindre de skal spises med det samme!