Skræl gulerødder og sød kartoffel og skær dem i små tern (jeg skar det hele ret småt, så går det hurtigere i ovnen).
500 g gulerødder, 500 g sød kartoffel
Kom det i en skål og hæld lidt olie, salt, peber og muskatnød og rør rundt. Fordel det på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 25 minutter, eller til grøntsagerne er møre og kan blendes.
Hæld det i en skål med høje kanter og brug en stavblender til at blende det til en puré. Stil det derefter til side.
Rødbedepure med gedeost
Skræl rødbede og skær dem i små tern.
500 g rå rødbede
Kom dem i en skål og hæld lidt olie, salt, peber og timian og rør rundt. Fordel det på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 30 minutter, eller til rødbederne er møre og kan blendes.
Tø spinaten op i en gryde, så den er klar til brug, hvis du bruger frossen spinat.
500 g spinat
Sauter presset hvidløg og finthakket løg i en pande med olie. Tilsæt grovhakkede champignon, salt og peber og lad det svitse med i et par minutter inden du tilsætter spinaten.
1 løg, 2 fed hvidløg, 100 g champignon
Stil det til side og lad det køle lidt af, inden du rører ricottaosten i.
250 g ricottaost
Sæt din lasagne sammen
Find et indfast fad (ca. 35 x 25 cm) og hæld tomatsaucen i bunden efterfulgt af et lag lasagneplader.
Fordel nu de forskellige lag (jeg lavede 5 lag) ved at starte med at komme tomatsaucen i bunden efterfuldt af et lag lasagne plader. Lav dernæst de andre lag med lasagneplader ind imellem. Jeg havde to lag med spinat-og ricotta blandingen og jeg gemte ca. 1/4 af rødbede purén til at toppen.
25 friske lasagneplader
Slut af med at fordele mozzarella ud over lasagnen og bag den så i ovnen i 25-30 minutter ved de 200 grader.
2 kugler mozzarella
Nyd lasagnen med det samme og top gerne med frisk oregano.