Om vinteren bruger jeg altid frosne bønner, men i sommerhalvåret er det rigtig lækker, at bruge friske. Husk at knække enderne af, inden du koger de friske bønner.
Du kan selvfølgelig variere salaten lige som du vil - prøv fx at tilføje tomat, oliven eller edemamebønner, eller top salaten med ristede græskarkerner eller sprød serranoskinke.
Salaten kan serveres lun eller kold.
Tilberedning
Kog bønnerne i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter. Bønnerne må gerne have lidt bid.
Kom bønnerne i en sigte og overhæld dem med koldt vand, så kogningen stopper. Lad dem dryppe godt af, og skær dem derefter i mundrette stykker.
Hak soltørret tomat fint og gem lidt af olien fra glasset til selve salaten.
Hak også rødløg fint og rist pinjekernerne på panden.
Fordel grønne bønner, smuldret fetaost og soltørret tomat samt lidt af olien fra glasset på i et fad.
Drys med pinjekerner, flagesalt og friskkværnet peber.