Fordel dem på en bageplade med bagepapir og overhæld med lidt olivenolie. Krydder med friskkværnet salt og peber.
Bag rødbederne i ovnen ved 175° varmluft i ca. 15-20 minutter. Rødbeden skal være mør, men stadig have lidt bid. Lad rødbederne køle lidt af og forbered nu resten af salaten.
Hak rødløget fint.
Rist hasselnødderne på panden og hak dem derefter groft.
Fordel salat (her: rucola og spinat) på et stort fad sammen med de bagte rødbedestykker og rødløg.
Smuldr fetaen over salaten og drys med de ristede hasselnødder.
Sennepdressing
Kom olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep og citronsaft i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel. Du kan også ryste dressingen sammen i et lille glas/beholder med låg.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citronsaft hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
Overhæld salaten med dressingen og drys evt. med lidt ekstra flagesalt og friskkværnet peber.